August 10, 2010

makan makan

hari ini ada hamba ALLAH yg sponsor makan kat office sempena Ramadhan...breakfast dbelanja oleh Ayu n lunch dr Pak Yah (bodyguard CM), Abg Nathan n Abg Razali (dua2 driver CM)....last week plak CM blanja lunch n Mr Ng blanja breakfast....then dpt gi buah kurma....Alhamdulillah murah rezeki sha....syukur.

Esok dah stat 1 Ramadhan 1431H...so bmula detik2 yg menyeronokan n menginsafkan menjalani ibadah puasa....so dlm kesempatan ini sha nak mengucapkan Selamat Menyambut Ibadah Puasa & Ahlan Wasahlan Ya Ramadhan Al Mubarak....

Alhamdulillah at last dpt gak oven idaman sha yg dredeem dr cosway semlm...so pasni bleh la mula collect resepi2 biskut raya n kek...hmm rasanya 1st n last sha buat biskut raya adalah pada raya pas SPM dolu...pas2 order je....lgpun arwah ayah dolu slalu sponsor biskut raya...kek plak dsponsor oleh kak sha....but pas ayah meninggal sha order dr Kak Fiza je cos tiada kemudahan nak buat mende tu semue...moreover sha & family mmg x celebrate sgt raya pastu...hanya buat persiapan ala kadar je....n kek plak...hmmm woteva......At last Alhamdulillah tertunai gak hasrat sha nak buat biskut raya n kek utk tahun ini...pasni nak bli mixer plak...kalu bleh yg ada bread mixer skali...senang skit if sha nak buat bread t....sha dah survey mixer ni...skali dgn bread mixer la...sales rep tu ckp harga RM145 mula2..then bla tgk name tag sha trus dia bg offer RM135....katanya ada offer utk kktangan gov....murah ke?...nak kena survey lagi ni...xp sha bkenaan mixer tu cos stainless steel...xpa2 pelan2...mana nak lari gunung dkejar...sha bli mende ni pun bukan apa...sja nak praktiskan apa yg sha tau la...apa guna ada ilmu if x praktiskan...betul x?

Di sini sha nak share Amzar's 2nd besday celebration..sha x dpt nak celebrate besar2 mcm 1st year dulu cos ayah sha time ni br je meninggal so juz bli kek je.....biar ada some moment at least...sha x nak Amzar trasa kekurangan...(hmm faham2 seniri je la)...so apa2 yg sha nak Amzar kenang sbg sweet moments sha akan cuba tunaikan...insya ALLAH...


besday cake Amzar...2 lilin melambangkan 2 tahun


besday cake pilihan sha..soooodapp...i luv d cappucino coffee taste n of cos d strawberies


Amzar x sabo nak tiup lilin...sha nak snap pic x jadi


org soh potong kek yg Amzar ni nak potong hp plak...merana adik sha t


last2 kena guna khidmat tangan ajaib gak


kek yg dipotong telah dproses seniri oleh Amzar
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...