August 18, 2010

gastrik...

wuahhh selepas 4 tahun sha kena gastrikkkkkk blik...tanggal 16 ogos 2010 mrupakan tarikh yg x dpt nak dlupakan...wahhh skemanya...mcm nila...hari isnin pas sahur prut sha dah rasa len mcm je...nak kata masuk angin x cos dah makan sahur...then dlm kul 10am tetiba sakit prut mnyucuk-nyucuk...dua tiga kali ulang alik gi ladies...siap muntah2 gi...so bila dah x ttahan sha pun bukala posa dgn minum susu dutch lady...ruponya pas minum susu tu bertambah lagi tahap kesakitan n muntah sha till dah kuar rasa pahit....so k stella pun bgla ubat zantec (ntah pe2 la ejaannya)...pas telan ubat tu dah rase k skit but pas bbrp jam dia mai blik dah + rasa kelaparan yg amat...call mak pesan siap2 jgn masak mende bminyak n pedas...n nasi dalca transfer rd yg sha order tpaksa dicancelkan...mule tu ingat nak blik je but then tpk plak kalu nak blik sha kene jalan jauh gi parking prangin pastu bleh ke sha drive sorang2 blik dgn kesakitan ni...x sanggup sha...so sha pun tunggula smp bis keja...

d next day ingatkan dah k but then start blik plak...so ape lagi mc je la...hmmm sayang kena tinggai puasa 2 hari (tu blum + ngan posa yg mmg wajib diqadho tiap2 thn)...petang skit tu bila dah k gi klinik check n amik mc...dr dah pesan no more makanan pedas, lemak, minyak, brg tenusu....klu smua ni x leh alamat makan bubur je la....mana sha nak lalu...wuaahhhh....slepas di siasat ruponya gastrik sha attack dsbbkan sha continuously minum air teh...mana taknya...sahur n buka posa wajib ada teh halia...so last2 air tu goda gastrik sha la smp meletus jus gastornya....hmm so pasni no more teh x to la utk brp hari...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...