August 13, 2010

Amzar mengaji

semekumm...semlm pas solat tetiba sha tpk nak ajar Amzar ngaji..ialah dah nak masuk 4 tahun at least dah wajib kenal huruf Al-Quran ni...dolu2 sha stat ngaji masa sek ren...masa dok jln pokok asam, jelutong pas sek trus usong beg Al-Quran, pki tudung yg jenis ikat belakang tu n jalan kaki gi umah tok kat belakang umah ngaji alif ba ta....rasenye dah 4 tempat gak sha ngaji...tiap kali stat tpt baru mesti kena ulang blik alif ba ta smp naik apai dah....last2 khatam kat makcik sg dua masa umo form 3...plg best mase gi ngaji kat makcik jalan masjid, jelutong tu...blik ngaji wajib bli aiskim mesia...sekupang ja...sha plg suka prasa jagung..blemak...pas2 bkonvoi jalan kaki blik uma sesama...masa tu laki pompuan smua bcampur je...xp xde pepun (fhm2 jela)...mmg best...kdg naik beskal BMW...oppsss silap...BMX la....so bila dah bbeskal tu udah confirm la bis ngaji mmg x blik uma trus...mesti berpeleseran dgn kengkawan gi tepi laut cari siput...(JEway tu dulu kami panggil tepi laut or kkdg dikenali sbg tanah merah)...

pastu bile dah pindah sg dua trus siasat kat muaz n sharif mana depa dok ngaji...n apalagi join depa plak la jalan kaki gak p ngaji..pas bbrp bulan bsama sha dah x nampak klibat depa mai ngaji...sha ni kan bdk bek so sha truskanla pengajian sha smpla khatam...muaz n sharif trus nek jeles cos sha yg masuk ngaji lambat dr depa xp sha plak yg khatam dolu...depa dok tang tu gak...alham alham x bis2...xp kuasa ALLAH skrg muaz dah join tabligh n bdakwah...ALHAMDULILLAH...

bblik cita Amzar mula ngaji...sha ni kalu dah stat story pasai zaman dolu kala mmg non stop...kk dah...so sha pun bukala buku Iqra n ajak Amzar ngaji...Amzar dok makan epal masa tu...mula tu mmg dia x nak cos dok kusyuk tgk mickey mouse...pas sha jegil2 buat muka garang trus dia mai dgn epal yg tinggai sparuh...sha pun statla ngajar Amzar guna buku Iqra...hari pertama Iqra Bab 1 ms 1...jenuh gak la nak tarik perhatian Amzar utk mbaca ni...asyik men je keje die smp naik boring plak sha...at last berkat kesabaran sha Alhamdulillah Amzar dah kenal huruf alif n baa...k smp dcni saja cita Amzar blaja ngaji...sok smbung lagi...

Dcini sha paparkan aksi2 Amzar semasa bmandi manda di Youth Park n Pesta Pulau Pinang...

Amzar tanpa baju

Amzar dah nampak awek cun

menuju ke arah awek cun bkenaan (aksi2 strusnya x dpt dirakamkan krn mengandungi unsur2 ganas...)

Amzar happy naik tren dgn Siddique

menuju ke puncak jaya


tgh godek2 dulu sblm trun

penantian utk menaiki train utk bdk2 bwh umo plak (tangan mummy ni kacaula..)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...