September 09, 2010

SELAMAT HARI RAYA AILDILFITRI

dah lama x buat entry...maklumla bz sakan nak buat preparation utk raya...bila dah jadi sole proprietor cum driver x bbayar ni mmg tahap kebzian melampau-lampaula...sib baik dah shop awal2...baju2 amzar plak sha dah bli mase keje...so keje shop ni x bykla....yg letihnya keje membuat biskut raya...bab2 kemas umah pun x sepenat buat biskut raya kot...at last dpt gak sha mmiliki set lengkap utk buat biskut n kek ni...ALHAMDULILLAH.

last 5th September 2010 adalah birthday Amzar yg ke 4...ALHAMDULILLAH sha dah bjaya membesarkan Amzar dgn sihat & selamat slama 4 tahun....slalunya shala tukang beli keknya but tahun adik sha plak yg ambil alih tugas tersbut krn sha bz buat biskut n kemas umah...kek kecik je juz for fun...yg penting Amzar happy...sha harap Amzar menjadi anak yg soleh, manusia yg berguna, anak yg bijak, cerdik, beriman, berani, bertanggungjawab + semua sifat2 yg mulia... hadiah hari jadi utk Amzar dr sha ialah basikal xp tpaksa dblikan seminggu awal cos x tahan dgr omelan Amzar 'mak nak beskal x 100'..

pada umur 4 tahun Amzar dah pandai nak marah2, mereka ceritera, mulut membebel non stop, merengek, meragam, aktif n makin nakal...mmg menguji tahap kesabaran sha xp sayang nye pasal sabokanla...moreover mlalui pmbacaan sha dpt tau plakuan ni adalah normal utk smue kanak2 seusia Amzar n ada lagi yg lagi teruk....moga2 Amzar menjadi anak yg mendengar kata (x larat den nak teriak marahkan Amzar)

Yg pasti pasni tobat sha x nak bawa Amzar gi shop...bayangkan die bleh merengek sambil duduk n hentak2 kaki kat lantai pacific tu minta blikan kreta...salesgals yg lalu lalang smue pujuk die...sha apa lagi disbbkan tension nak pilih baju utk die trus tinggalkan die n buat keje sha...mmg betul2 tension n geram time tu...so pemilihan baju & kasut mmg x bjalan lancar...last2 ckp kat mak sha dtg bli mase keje je la....yg penting size sha dah tau..n Amzar plak berjaya mencapai tujuannye mendptkan kreta yg diidamkan...

Amzar ni mmg pantang tgk kedai mainan kat mana2...trus die merengek nakkan mende la tu..ape lagi as usual v all akan jd tatapan penontonla...kite pujuk mcm mn pun Amzar will still cry till die dapat mainan tu...koleksi Amzar yg tbayk ialah kerete...hampir satu bakul penuh dgn mende tu...kalu sempurna xpela gak xp ni tak kbykan car die dah accident truk...bayangkanla btapa ganasnya Amzar ni....xp sronok tgk die main dgn mainan die...biarla dah nama bdk2 n biarla dia dpt apa yg dihajatkan slagi sha mampu sha akan cuba tunaikan yg penting Amzar happy....insya ALLAH...

keletah n celoteh Amzar yg non stop mmg mmbuatkan umah sha bising je sentiasa + suara serak2 basah mak & mama die yg marahkan Amzar...hehehe...biasela bile dah bab marahkan anak ni mmg kemerduan suara x dutamakn yg penting tujuan memarahi tcapai....hehehe..xp bile Amzar tido or kuar rase sunyi je umah tu...so ksimpulannya Amzarla penyeri rumah kami...walaupun kenakalannya mmg tinggi xp bila tgk kecomelannya mmbuat hati yg marah cepat saja sejuk...ALHAMDULILLAH sha dkurniakan Amzar yg comel lote ni.

kla sempena nak raya ni sha nak ucapkan SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI.....

MAAF ZAHIR BATIN...raya t jemputla dtg umah ya bleh rasa biskut buatan sha...sodap sehingga menkilat jari gitu.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...