April 13, 2012

Pentingkan parents anda


Last week sha singgahla cosway as usual nak amik brg pesanan....disebabkan bertahun sha jd pelanggan tetap cosway maka empunya cosway tu dah jd mcm adik bradik sha....kiranya dia tau pasal sha & family & sha pun tau pasal dia & family....slalunya sha singgah pas habis keja...

nak dijadikan cita...hari tu masa sha di cosway my mom call minta sha amikkan baju yg my mom tempah....sha jawabla kat my mom 'tgk dulula maa,if sempat sha amik'....

dan2 tu gak kak cosway tu tanya 'ada keja len ka pas balik cosway ni?'....'takda cuma malasla nak p amik, letih'....then dia tanye balik, 'jauh ka umah tailor tu?'...'tak la jauh mana, insya ALLAH if dr sini dlm 10 min sampaila,'...sterusnya sha pun dptla nasihat foc from her...'10 minit ja sha, tak salah sha luang 10 minit utk mak sha, if ALLAH tolak 10 minit dr mana2 hidup sha yg sha tak mau luang utk mak sha mcm mn'....erkkk....

k trus insaf 5 minit but ayat tu mmg power hingga membuatkan sha ingat smp bila2....trus sha pecut ke tailor amik baju my mom....

ya...

tak luak mana pun if sha luang barang 10 minit utk mak/parents sha sdgkan masa membesarkan sha tak terkira banyaknya masa yg mereka luangkan utk sha....if mereka merungut letih macam sha alamat tak membesarla sha....tak cukup sekadar menanggung perbelanjaan mereka jika kita tak dapat luangkan even 10 minit untuk mereka...sha tak nak ALLAH tolak 10 minit dr hidup sha cos sha amat perlukan hidup 10 minit tu for my amzar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...