April 19, 2012

alah bisa tegal biasa...

setiap pagi rutin sha ialah mengusung 2 botol kecil (bekas botol mayonis), 1 botol besar sikit (pun bekas botol mayonis), mug & tumbler dari workstation sha to pantry...& tiap hari gak ada yg tegur bekas2 di tangan sha tiap kali bertembung sha...

soalan2 yg kerap ditanya, cukup ke brg2 kat tangan tu?, cukup ke tangan nak ngusung brg2 tu?, rajin na usung brg2 tu?, tak berat ke?, tak takut jatuh & pecah?, asal tak bawak je 3 in 1? & etc

apek caterpillar kat office sha siap offerkan diri nak bg bancuhan 3 in 1 cos katanya kesian tgk sha ngusung byk2..wakakaka

even my office ada ja mesin kopi...tekan je nak air ape...mocha, cappucino, milo....zass kuar...hanya skali sha cuba milo dr mesin tu, tu pun cos tukang pasang tu minta sha taste...lepas tu mmg sha x pandang....y?...ntah...tekak sha mmg tak leh trima

satu hari tu pesanla kat sis stella blikan air nescafe dr kedai...dpt je air tu sha dividekan 2...1 bhg bg kat sis khairon...nape?...cos air tu manis sgt & byk...tak sanggup tekak den nak merasanya...dpt luak 2 3 teguk ja balance tu kasi singki ja yg minum....aikk tu tak beerti sha tak minum air kat kedai but lebih prefer jus rather than air lain

bukan sha tak nak minum minuman mcm tu but sha nak ajar diri sha dr minum mcm tu utk kesihatan sha gak....sbleh-blehnya say no to 3 in 1, say no to susu pekat,......yess sha tak support minuman tu disebabkan bahan yg terdpt dlm minuman tu bleh memudaratkan jantung kita...

kalau bukan kita yg jaga kesihatan kita sape lagi nak jaga...tambah2 dgn diri sha yg jd tunjang family, kesihatan sha adalah amat penting utk sha trus berdiri teguh support segalanya...

so as long as kita bleh kurangkn makanan tak berkhasiat & tambahkan makanan berkhasiat insya ALLAH kita bleh lupa jalan ke klinik....so permulaan sha start dr minuman yg jd rutin kita utk mulakan hari.....masih gi dlm proses membiasakan diri makan makanan berkhasiat

well ni la barang2 usungan sha setiap hari

organic sugar...
gula tebu merah asli

 nescafe kdg2 tukar milo ke horlicks ke...ikut mood

 susu tepung

 mug utk isi air bancuhan

tumbler 1 litre 

 dan akhirnya jadilah 

ummph air bancuhan sha lagi sedap....lalalala ;P




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...