April 12, 2012

Gempa bumi 11 April 2012

Masa sha amik amzar balik dari kindy 


amzar: maa, my teacher & friends tell me yesterday their house was shaking

sha: izt? how?


amzar: my fren said the chair & table all shaking shaking

(abaikan bahasa yg out)


sha: oic..then wot happen?

amzar: my friends was flying here & there

(ok...ayat2 selepas ni hanyalah imaginasi semata-mata)


the cupboard all turning up & down...

the chairs all flying here & there....

v all moving left & right...(sambil lakonkan aksi tu)

the trees all moving there & here....


(tetiba lalu bas sekolah depan kami)

the school bus all shaking shaking then stop then the tyre all move itself...

(& berterusanla imaginasi amzar smpla kami smp umah)


sabo jela...ingatkan nak crita betul2 rupanya bila sha tanya lebih2 terus dia jadi sutradara filem aksi Ben 10

 
sebenarnya masa shaking semalam amzar tengah tidur di sofa hall...sha yg tgk tv tetiba terasa sofa bergegar...disebabkan sofa dekat dgn grill maka grill pun berbunyi...ingatkan amzar yg tgh main rupanya mmg betul2 shaking...then sha tanya kat neighbour yg tgh main kat luar, diorg tak rase ape plak...aik apa kena dgan sha? 


then tetiba neighbour sebelah umah menyampuk said ada gempa bumi....oic

my mom & sis yg gi jalan2 kat luar telefon & tanya ok tak cos diorg rase gegar masa dlm bus

bus pun leh rasa...dasyat tu


masuk office, mates terus crita yg diorg kena berkumpul kat bawah...(kebanyakkan umah di penang adalah umah flat)...aik pelik...area umah sha takde plak mcm tu...ada yg sronok main kat padang tu adalah...maybe cos kami area bukit & flat pun cuma tinggi 4 tingkat so tak yah kumpul kot...woteva


actually ni adalah 1st shaking yg betul2 sha rasa cos masa tsunami on 24 Dis 2004 dulu sha di madurai, india dimana takde laut so mmg tak feel la but syukur sgt2 if not WALLAU'ALAM



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...