April 25, 2012

John Carter

crita ni actually dah lama but baru sekarang timbul mood nak update...hari sabtu bila ntah sha attend kenduri sedara...pastu singgah umah exneighbour...borak punya borak last2 terkeluar idea nak tgk movie tamil Aaravan...

so kami plan nak jumpa kat panggung bkt jambul...after singgah umah sedara utk kenduri tahlil & trus balik umah....pastu trus chow ke panggung...but hampe cos movie dah dikeluarkan...belek punya belek terjumpa movie tamil Maasi..

but 18sg...memandangkan budak henchem ada so movie tersebut dibatalkan & akhirnya decide tgk...


amzar apelagi bile tgk poster trus teruja maklumla sapa tak truja tgk hero henchem tonggang menatang pelik & beso

sementara tunggu movie ditayangkan kul 945 kami gi sapedoo kat MB....sha & family tak penah makan MB except my sis....so smp je MB trus blurr tak to nak order ape then my sis jadi waitress tak bertauliah so akhirnya sha order chick burger, chick porridge, nasi ayam, fish & chips & ayam blackpepper...walah mmg sedapla...puas hati makan...

well back to d John Carter....critanya hmm based on sains fiksyen berkenaan perjalanan yg penuh adventure oleh John Carter berdasarkan novel Burroughs' Barsoom ...watak2nya bih kurang mcm avatar gak.....part lawan2 aksi mmg bestla....but bila sampai part dialog mmg bosan yg amat...amzar dah naik bosan & mula mengaco sha..nila sebabnya sha elak tgk movie dgn amzar....tak penahnya aman..tapi sebab hero henchem bleh layanla....hehehe

JC ni actually penggali emas...so satu hari mase die cari emas tu ada group yg attack JC...mase kejadian attack mengattack ni JC termasuk ke dlm gua...mase JC tgh explore gua tu suddenly dtgla sorang serang JC & tak disangka JC tertekan alat yg dipakai oleh penyerang tu & terdampar kat Mars....pd mulanya JC blurr gak nak sesuaikan diri kat Mars but lama2 JC jd tumpuan  cos pandai melambung-lambungkan badan cos graviti yg rendah...

part2 JC sesuaikan diri ni mmg lawak & interesting

  JC terjumpa satu puak

 
pada mulanya puak ni tak suka kat JC & cabar JC lawan dgn menatang ni....tak disangka-sangka JC bleh menang

lama2 dgn ketabahan & keberanian tanpa duga JC akhirnya puak tersebut dah bleh trima JC..

satu hari JC bertemu dgn puteri negeri Mars mase puteri ni diterbangkan oleh ong jahat yg dihasut oleh kawan penyerang JC mase kat gua dulu & setelah melihat keberanian JC puteri ni minta tolong JC utk dptkan kembali negerinya & JC plak minta  tolong geng2 puak dia

  
menatang (pet) yg minat kat JC...cute je tgk gaya dia
 
puteri yang dipaksa kawin dgn ong jahat....

finally dgn pertolongan puak2 tersebut JC berjaya dlm pertarungan even kawan penyerang JC tu buat mcm2 helah...then JC mengahwini puteri ni & mula berminat utk tinggal terus di Mars but....

kawan penyerang JC tu telah menyebabkan JC kembali ke bumi....so utk JC kembali ke Mars JC perlukan alat yg ada pada penyerangnya but utk dptkan alat tu mmg payah cos penyerangnya asyik dok perati JC utk bunuh JC je...

JC akhirnya minta tolong anak sedara dia utk dptkan alat tu dgn cara memalsukan kematian JC utk mengaburi penyerangnya & kembali kepada puterinya di Mars.

 
hmm well bg yg minat sains2 & adventure ni mmg bestla movie ni but utk entertainment mmg out...












Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...