April 30, 2015

2nd entry 2015

Ada part2 plak... :p

ok ni entry pasal my prince plak...My prince?...mesti ramai yg dah lupa kan?...ok he is my one & only prince for d moment....Amzar Syahmi...entry2 sha sebelum ni byk yg sha cerita pasal dia & In Sha Allah in future gak sha akan truskan cerita pasal my prince ni...at least bila dia dah boleh baca blog, blehla dia tau apa yg mak dia dok bebel pasal dia kat blog ni

Amzar dah 9 years old....di samping sekolah, sha cuba aktifkan amzar dgn aktiviti lain just utk divertkan mind dia dr ipad, tv etc....x nak dia terlalu dgn gadget2...tambahan bila my sis hadiahkan tablet on his 8 years birthday lagi payah mamat ni nak berenggang dari ipad tu....sat2 game sat2 game...berbulu mata sha tgk dia dgn ipad tu....so i decided nak divertkan mind dia

First sha survey pasal tahfiz class....Alhamdulillah dapat but....hmm waktu pagi & sha takde transport nak anta & amik amzar...so cancel...maybe akan daftarkan dia waktu cuti sekolah panjang....then sha cari kafa....kafa sebelum ni amzar mcm xde apa2 improvement ja...dia just p & balik ja...lgpun sha rasa nak fokuskan amzar dgn kelas agama yg lebih mendalam such as tahfiz (practical) & mengaji....cari punya cari finally sha jumpa kelas Al-Baghdadi...Alhamdulillah...apalagi, cepat2 sha daftarkan amzar....so far amzar sronok nak ke kelas ni...In Sha Allah i'll join this class later....yes class ni terbuka utk semua ages...utk kanak2 6 bulan & org dewasa 3 bulan.


Amzar ada belajar archery masa 7 thn but sha terpaksa stopkan amzar cos x dpt curi masa utk hantar dia....but now i send him again to archery class....yes i want him to learn it cos entry sblm ni sha ada crita pasal kebaikan archery dalam entry ni di samping ianya sbg sukan kegemaran Rasulullah SAW....survey punya survey finally dpt ctc no coach yg train bdk2 utk sukan negeri....apalagi trus daftarkan amzar ke kelas tu....walaupun tpt praktis tu jauh dr umah sha but demi anak sha berkorban...as long as dia dpt belajar sukan sunnah Rasulullah SAW.

 bebudak tgh practice utk MSNPP....amzar tgh practice dgn getah :P

After that sha hantar amzar ke kelas taekwando plak....yup sebelum ni amzar p kelas aikido smp dia dapat belt kuning but then sha rasa not worthy plak cos xde championship etc....juz attent d class & practise......so melalui kawan Revert Sports Club sha dapat ctc no master yg train bdk2 utk sukan negeri gak....d next week daftarkan amzar ke kelas taekwando plak.... :)

Last but not least....amzar dah mula gi kelas chess....kelas ni dia sendiri yg minta...actually amzar ada minta nak p class abacus & art but sha rasa abacus mcm x berbaloi...art In Sha Allah i'll send him bila cuti panjang sekolah....

1st day



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...