April 29, 2015

1st entry in 2015

Assalamu'alaikum wrt wbt...

Lepas hampir setahun sha start balik blogging...rasa kekok...ketandusan idea....but mmg tak sabar nak luahkan apa yg berlaku sepanjang sha menyepikan diri dari blogging....

& jangan terkejut dengan template blog yg baru....pic pun byk yg x dpt nak view...geram sgt....but sha malas nak fikir pasal tu.....janji sha dapat share something dgn cepat & without prob :)

For the moment, sha nak crita pasal kisah yg berlaku dgn diri sha dulu...

Kisah pertama

Alhamdulillah sha berjaya tamatkan pengajian degree part time last year.

 my school

 my strength & bffs



Kisah kedua

Alhamdulillah sha dah dapat kerja yang bersesuaian dengan kelayakan... In Sha Allah sha akan join keja baru hujung bulan depan.

Kisah ketiga

Alhamdulillah sha dah mula small catering business and juga sha menjual popia nestum susu & muruku....but around penang je....x terdaya nak gi jauh dari penang....& will open order for biskut raya plak t......+ tolong promote utk kawan yg jual kuih kapit pelbagai perasa & bangkit cheese...bleh la hubungi sha 019-4331601 utk order ya


Kisah keempat

Alhamdulillah sha dah beli rumah pertamaku...walaupun hanya rumah kerajaan yang kecil but for me its my 1st step in investment....In Sha Allah sha berazam untuk membeli rumah yang lebih besar skit utk didiami oleh family sha in future....doakan sha ya

Kisah kelima

Sha mula aktif dengan NGOs...so mmg byk aktiviti luar yg sha kna involve malah kna plan some program utk NGO tu gak...but i love it...dapat berjumpa dengan ramai orang, kenal mereka, belajar dari mereka, etc....i just love it.

Kisah keenam

Alhamdulillah sha dah mula mengajar part time tuition.....utk budak2 sek rendah je...after work...yes mmg sha letih but i love it....suka sembang borak2 dgn budak2....depa kan innocent...ada2 ja hal yg depa borakkan....& sha suka nak ajar smp dorang fhm...rasa mcm satu achievement bila bdk2 dpt buat soalan2 yg sha bg....

so far yg ni je la yg penting yg sha dapat ingat....In Sha Allah sha harap sha akan mula aktif blogging lepas ni

pssst: nak kena buat blog keeping ni


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...