November 04, 2011

terpedaya dengan price tag

Baru-baru ni sha pegila shopping complex kat KOMTAR ni nak bli puding instant utk deepavali party kat kindy amzar & also butter sapu...dlm mind dah set siap2 bli 2 benda tu ja so bawa duit pun cukup2....after amik instant coklat puding yang berharga RM5.80 sha ke dept butters plak....

slalunya sha bli butter mother's choice

 
mr google

but kadang2 sha try gak butter lain nak banding taste....so kali ni sha usha ada satu butter tu nampak sedap je cos ade ayat 'pure creamery butter' made in Australia...sha kan penggemar makanan berasaskan susu so bila dah nampak ayat creamery but halal ni trusla excited nak bli tambah bila banding harga 250ml butter ni dengan mother's choice (RM5.++ & RM6.++) tgk butter ni lagi murah even beza RM1.++ pun still consider murah kan tambah2 bila ianya imported...

so truslah sha menuju ke cashier tak pandang kiri kanan takut terpengaruh dgn anasir2 negatif....hahahaha ngaku je la tak bawa duit lebih...

sebagai menyahut seruan go green sha pun bersedialah dgn cloth bag yg cukup2 utk 2 brg tu sambil buat muka comei....tetiba muka comei sha berubah cengih bila nampak angka RM18 di screen cashier....

WOT!!!!!!RM18 utk 2 brg tu?...ishh betuikah cashier ni kira?...teringat plak insiden officemate sha (tu nanti sha crita kemdian ye)...

dgn muka terkejut sambil tgk duit dlm purse cukup2 RM18 sha tanyalah harga 2 brg tu balik kat cashier...& dgn slambanya dia pun menjawab 'puding RM5.80, butter RM12.20'.....WOT RM12.20!!!!!!...eh tapi sha nampak kat price tag harga RM5.++ je...biaq betui....tapi malas nak argue lebih2 plak so sha bagi semua duit dlm beg sha & chow tak sedar plak yg sha tak amik resit....

kat luar complex sha terfikir nak gi tgk balik price tag tu kot2 sha tersilap nampak tapi if tersilap nampak mcm mn sha tau harga butter ni lagi murah dr mother's choice?...then sha gostan p s.complex & bila tgk takde resit sha patah balik but pastu sha gostan balik pas pk ada tanda PAID kat 2 barang but pastu sha patah balik bila pk tanda PAID tu tak bermakna ape2 pastu sha gostan balik bila pk nak minta balik resit kat cashier tu but then sha patah balik cos segan nak tayang muka comei sha ni balik...kiranya dalam 2 3 kali gakla sha buat aksi tu sampaikan tak perasan ada mamat dlm lori sbelah sha tengah tersengih-sengih usha gelagat sha....oppsss...ok fine let it go...malas nak argue lebih2 lagi...

sampai je office sha pun critala kat officemate pasal kejadian tersebut wah skema mcm karangan UPSR je sambil tunjuk2 butter tu & dgn rileksnye my mate ckp butter SCS mmg mahal...& she knew it SCS lepas tgk bentuk STAR kat butter tu....

  
mr google
my mate cakap butter ni slalu digunakan dlm biskut2 yang sedap....disebabkan butter ni mahal sgt nak pakai utk biskut sebab tu la wujudnya buttercup...


 mr google
 
tapi dulu butter SCS ni dibalut mcm buttercup but now dah ada dlm bekas & bleh buat sapu roti.....& if dia tgk harga SCS RM5.++ mesti dia heran cos murah sgt.....

 mr google

erk...betul ke ni?...arkkkk...hehehe...sib baikla sha tak p argue balik kat s.complex tu if not mmg jatuh 360 eh sapa tau nak buat tanda darjah ni la muka sha t...nampak sgt na yg sha ni hulu sgt sampai tak kenal butter mana mahal & murah...

well balik umah dgn xcited sha pun sapulah butter mahal ni kat apom santan buatan my mom & ngap but hmm sha rasa mother's choice sedap lagi...

 
 mr google






Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...