November 24, 2011

Deepavali open house

Last 16 Nov (Wed) office sha ade buat open house sempena Deepavali...see function last week but baru hari ni sha update....nampak sgt tahap kerajinan sha update blog kan....so mmg bz la even badan tak sihat but still kena contribute sikit2 gak kang tak segan nak melantak t....tolong ada makna tu...

well makanan adalah marvelous....nasi minyak, kurma kambing, ayam masak merah, acar sayur, buah oren, teh tarik & air sirap....tambahan lain tosai n idli wif sambar, capati wif sambal sardin, vadai, agar2 pandan, kesari, muruku & buah tembikai...sori pic makanan mmg takde cos sha dah bz melantak lepas makanan sampai...hehehe

function ALHAMDULILLAH berjalan lancar even ada beberapa hal yg membuatkan sha tak puas hati....
well sehari sebelum function my fren invite la beberapa dept utk join skali...my fren is non mus....so bbrapa insan dari dept tertentu tanyela whether makanan halal or not...& my fren pun meyakinkan insan2 ni bahawa makanan adalah 100% halal....then on function plak si insan yg same bertanya lagi kat sha whether food halal or not...dah terang lagi bersuluh helper yg caterer ni send pakai tshirt yg bertulis nadiah catering tapi tu depa tak nampak....well disebabkan malas nak pot pet lebih2 sha cakapla of cos halal if not sha sendiri tak makan.....apa depa ingat kami makan makanan haramke?....then mcm tak puas hati plak depa tanya kat beberapa officemate sha yg lain....& finally insan yg concern terlebih sgt bab halal2 ni la guest yg terakhir kuar dr function lepas melantak satu2 makanan yg terhidang....hahaha....tau ke insan ni bahawa capati wif sambal sardin itu dimasak oleh non mus....capati wif sambal sardin yg dimasak dgn duit gov tu non halal ke?....

kadang2 sha tak faham dgn sesetengah insan mcm ni....bila mai bab makan ni sibuk tanya halal ke tak...but bila mai bab solat ke pose ke depa la org pertama yg undur ke belakang & tak segan silu bli makanan kat kedai non mus....woteva

 jom layan picca yg sempat sha snap...

 jangan tanya sha apa yg tertulis tu...sha tau cakap je...bab baca membaca mmg fail

pada yg tak tau apa yg tertulis kat atas....ni ah translationnya menurut officemate yg tau baca tamil

 full view

 
kolam....dilukis oleh sha

see buktinya......yg sha pose je

 
 kolam adalah hasil dari bavani 

angle yg lebih dekat plak.....burung merak...

lepas pic ni mmg sha dah lesap nyibukkan diri hidangkan makanan dgn harapan dpt melantak lebih sikit lepas dah lebih seminggu asyik ngadap makanan cair je....








Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...