December 11, 2012

Loading.....

Assalam...

Wah lama benor tak jenguh teratak sha ni....apa khabar readers? hopefully semua sihat2 belaka....sejak kebelakangan ni mmg sha bz memanjang je...as sole proprietor hal dr A-Z dah jd tanggungjawab....so sentiasa cari masa utk segalanya....

1st of all sha sefamily br je sembuh dr prob kesihatan yg lama....demam, batuk & flu....habis my sis, amzar plak kena then my mom & finally me....bila mai kat finalist tu trus jadi lama nak sembuh....amzar pun br 1st time makan ubat bentuk pil....mulanya amzar mcm takut2 but bila sha soh dia sendiri makan & minum air trus amzar dah ok & dah bleh makan sendiri ubat pil lepas tu....sha dulu2 nak makan ubat pil mmg payah....arwah ayah sha kena hancurkan pil tu dgn air kat camca then tambah gula pastu br sha telan...tu pun rasa gak pahitnya...but ALHAMDULILAH amzar jenis yg tak susah makan ubat sejak dr kecil....senang je nak kasi ubat ke vitamin utk amzar....tak yah nak gaduh2...ALHAMDULILLAH ALLAH permudahkan utk sha...

 
ubat pil pertama amzar
 
 
letih
 
 
penat
 
 senyum terpaksa

sejak 3rd year ni rasanya assgn makin bertimbun...& kesemuanya subjects baca & hafal...makanya otak pun kdg2 jadi bengggg ja.....dgn nak kejar dateline (tula buat gi last min)...next month dah stat mid term exam...dah prepare ke sha?...erkkk

persiapan std 1 for amzar....so far sempat register je...shopping mhopping kena curi masa...risau skit dgn test for amzar & mcm mn amzar nak face alam sekolah t...but sha abaikan je...he has to face it...dr situla amzar akan belajar erti hidup...utk test sha dah start soh amzar buat some latihan utk bg amzar biasa dgn corak study std 1 ni...maklumla lani kan semua KSSR....mcm2 sha dengar pasal KSSR ni....dengar pun dah mcm susah inikan nak face....huhuhu....but its good for his future....smp bila nak study manja2....study kat negara2 lain lagi hard dr kita....sha penah stay kat india slama 3 bulan....slama 3 bulan tu sha nampak corak education depa....mmg tough k...kecik2 dah kena buat projek segala but bebudak negara2 tu enjoy ja....stat kelas dr pagi smp ke petang....mak pak p n balik keja skali dgn anak2 depa...kiranya mmg takdala istilah nursery apa semua cos masa budak2 tu adalah di school.....dats y education India ni recognize kat sluruh dunia......hopefully dgn system KSSR ni dpt mengubah pendidikan negara kita t

dah mula survey kelas KAFA + kelas2 lain utk amzar...once dah stat school maka masa amzar akan lebih terisi dgn hal2 yg berfaedah...insya ALLAH

insya ALLAH sha dah plan nak khatankan amzar bulan ni....hopefully semuanya berjalan lancar...yg merisaukan sha is amzar...bleh ka budak aktif tu stay setempat t?...doakan yg terbaik ye utk amzar

rasanya cuti sekolah kali ni amzar cuma spend dgn gi umah kenduri & sedara ja...tak sempat nak bw amzar gi jalan2 luar...maklumla sat & sun mmg penuh schedule...hari2 lain plak bz dgn work & etc...lgpun pas khatan lagila tak leh gi mana....m so sorry amzar sayang...takpa mak dah ada plan terbaik ms cuti thn baru cina t...insya ALLAH

ni baru separuh keja blum gi sha list down keja yg lain....taip pun dah penat...yg sadisnya sha tak leh nak upload pic cos storage dah penuh....wuaaa but ALHAMDULILLAH teringat penah baca pasal prob ni kat blog jujue lopez & kasih aleeya .....makanya gigih mengoogle balik entry tu last2 jumpa link ni http://ogyscloset.blogspot.com/2012/05/tak-bleh-upload-gambar-sbb-album-picasa.html ....apalagi follow la setiap stepnya...hehehe...thanks ya mamagee....mmg terbaik la

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...