February 10, 2011

lift yang menyebabkan benjol

Isnin pas (hehehe)....mak sha tengah kemas kain baju buruk lama dalam peti balik india arwah bapa sha...peti tu pun dah rosak & tunggu mase je sha nak anta gi recycle centre..so dah kemas kain dlm tu mak sha pun letakla kat luar & jeng jeng jeng nikan merupakan satu chance buat amzar so ape lagi dijadikan peti tu as lift...ditekannya lift yg tak wujud & kuar masuk peti tu....

seterusnya.....

lihatla gambar2 di bawah....(pic talk)
muat je







tengok tu...disangkutnya tali dlm peti as belt konon

hiii.....


& kemuncaknya.....

-
-
-
-
-
-
-
-
-




amzar terhantuk dinding & berbenjolla dahinya....d next day sha storyla kat officemate...& apa yang membuatkan sha risau ialah malam tu amzar muntah then pagi mase siap gi kindy pun muntah so my officemate said budak2 yg jatuh if muntah2 baik gi check kat doc cepat2 takut crack di dalam.....ahhh mau tak risau bile dengar hal ni...terus sha call kindy tanye amzar mcm mn....diaorang cakap amzar ok je....aktif main2....makan pun k....hmmm masih tak ilang gi kerisauan ni...so sha bawa gak amzar gi klinik lagipun amzar tgh selsema so blehla one shot amik ubat flu....alhamdulillah pas jumpa doc rase lega sesangat....doc cakap if budak2 jatuh kita kena monitor....dalam masa 24 jam if diaorang continuously muntah, tak aktif, mata kuyu/layu, takde selera makan, asyik tidur je, high fever and sakit kepala baru kena check....melihatkan amzar xde simpton2 di atas so alhamdulillah xde masalah but....

amzar diberikan ubat demam walaupun dia tak demam cos nak monitor....if keesokkan hari amzar masih demam walaupun dah makan ubat mmg wajibla bawa gi scan

alhamdulillah amzar dah ok & aktif macam biasa....

mase amzar terhantuk memang tak terfikir langsung nak snap pic...bila dah ok baru semalam sha snap..


4 comments:

  1. pity lil boy....lain kali beli beg besar ckit....br selesa for him to play

    ReplyDelete
  2. ya..dats rite...will find 1 for him

    ReplyDelete
  3. anak i salu jatuh dan terantuk..kalau budak terantuk tuam dengan ais cepat² spy salur darah x mengembang..

    ReplyDelete
  4. betulla....baru teringat..lupa plak....my mom pun tak ingat...tula if kita share lagi banyak ilmu kita dapat...thanks sebab share....insya ALLAH harap pasni sha ingat nak tuamkan amzar if jadi kes macam ni lagi...budak tengah membesar mmg takleh dihalang kang terbantut terus keinginan diaorang nak aktif cuma kita ja kena slalu berjaga

    ReplyDelete

1000 of thanks for your comments

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...