October 19, 2012

Amzar's Kindy Concert & Graduation Day

Semalam adalah hari concert & graduation kat kindy amzar...but 4 days before means monday pagi2 mase anta amzar mmg sha sedar muka amzar letih semcm je but sha abaikan je then smp office dpt call kata amzar muntah....mulanya ingatkan muntah biasa ja but bile sha call & tanya balik rupanya dah 4 kali amzar muntah...but disebabkan ada fotograf session for graduation sha kenala tunggu....but mmg tak sedap hati sha keje....habis je fotograf session trus sha zass ke kindy amik amzar...mmg amzar nampak layu sesgt....pastu sha singgah isi minyak...pas bis isi minyak masuk je kete tgk amzar dah kebasahan cos muntah...bile sha tanye asal tak inform sha bile rase nak muntah or buka pintu & muntah je kat luar but amzar tak nak cos kat stesen minyak...then apelagi park kete kat tepi, bukakan baju & suar amzar, tinggalkan spender...lap2 badan amzar dgn tisu & sha pecut ke umah....plan nak singgah klinik dulu cancel....kene tukarkan baju amzar 1st.....ms sha tgh drive usha sbelah tgk amzar lena je...letih muntah 5 kali dgn panas badan....smp umah my mom pun nak follow so bw my mom gi klinik...sementara tunggu turn mmg amzar lena kat riba sha...doc cek punya cek demam dah 39.1...disebabkan amzar dah tak muntah so doc adv bg ubat & pantau je dulu....if muntah & fever high lagi mmg kena admit...so d next day pontengla kindy but wed & thurs wajib gi utk practice for concert sib amzar pun dah ok time tu....so thurs bis kindy sha anta amzar blik umah, blik office buat2 apa yg patut kul 4 chow (of cos dgn izin bos) cos 630 kene ada kat recsam tpt concert tu.......smp umah trus sap sap soi siap...

 
depan pintu masuk
 snap sendiri
 amzar wif his bf sarveen (teman gaduh & teman main) nak perform pasal 'save the tree'...
cutekan princess tu...anak arab
.
 rileks je mamat ni
gifts utk bebudak
persembahan pertama 'welcome dance' from nursery class
geram je tgk anak arab ni..
2nd performance 'fashion show' by nursery class
3rd dance 'roll ur hands' by nursery class
ni paling cute 'hawaiian dance' 
'alisan' dance
performance amzar 'save the tree'....bebudak diberikan statement utk dihafal....so diaorg kene ucap statement tu mase perform...amzar dpt statement ni


turn amzar
after d show
dance by nursery class 'aerobic dance'
little ducks (action dance)
malay dangdut
chillax dance (tamil song)...bebudak terpaksa dance 2 times cos requested by parents
bollywood dandia by amzar & d group
after d show
baju ni dah jadi hakmilik sendiri

now graduation 
after d graduation
puas berposing
ni plak amik hadiah cos dapat 1st place for spelling contest
dgn muka bangga sempat banding hadiah sendiri dgn budak yg dpt 2nd place

gambar blurr cos kebanyakkannya diambil secara zoom
gift yg ditrima oleh semua student

this year tak byk amzar perform...last year dekat 5-6 performance...maybe cos final year so performance kurang kot then kuih muih dihidangkan oleh kindy pas concert but mane nak kenyang so singgah bangkok tomyam....dah lebih dr 3 tahun sha stay kat area sini & slalu lalu lalang depan restoran ni tak pnah terlintas nak makan kat sini tetiba pas concert tringin nak melantak kat sini plak, time tu dah kul 11pm but ade aku kesah....

 

my sis yg keletihan br blik dr keje

wif my babe
mulanya sha pilih menu satu persatu but belek2 menu ternampak ada set...so decide amik set A....ada
tomyam campur,,,mmg pekat & sedap
nasi putih utk 3-4 orang
kailan ikan masin...sedap
siakap masak 3 rasa...rangup & sedappp
ayam masak pedas...yg ni sesuai la utk yg makan pedas...sha rase sikit2 je & taste is ok for me
sotong masak kicap....yg ni pun ok ok je

+ air asam sejug

semuanya hanya RM56 sajork
 
sesi melantak

yg bawah ni plak gifts yg amzar dpt
 
 
spelling contest gift
amzar & d gift....abaikan amzar yg terlampau iteww...aksi mengada namanya
wif his graduation bouquet...sha pun tak dpt bouquet ni tau
melampau menayang bouquet nya
dpt 2 set
dpt puzzle transformer & ben10...abaikan gambar yg bercahaya cos dipaksa snap dlm keadaan mamai...esok mak kene kejela amzar sayang
sticker ben10 dimana br sha perasan pic preggy ni..ada ka patut ada pic ni kat sticker bebudak....ke dlm crita ben10 si ben10 tu telah preggykan pompuan tu...wallahu'alam....pasni kene pantau crita ben10
sijil amzar

akhirnya berakhirla sudah kindy amzar...next year bermula la std 1...alam persekolahan yg lebih mencabar & menguji...moga ALLAH sentiasa brikan sha kekuatan utk membesarkan & membimbing amzar menjadi anak yg soleh & berjaya...

mane video yg sha upload ni

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...