June 26, 2012

Amzar's kindy sport's day 2012

Alhamdulillah berakhir sudah final exam last thurs but membz dgn work, kesihatan n family plak...smpkan update blog dgn autopublish je....& trimas bebanyak ye to those yg rajin ziarah blog sha & tinggalkan jejak...insya ALLAH sha akan singgah kembali one by one....

well last sat is amzar's kindy's sports day....kira ni sports day yg finalla bg amzar d kindy ni....pasni insya ALLAH sambut sports day kat sekolah plak....last year my mom & sis follow sama but this year hanya sha & amzar je cos my mom sudah kedemaman & my sis plak working & me last fri lagi dah stat flu & sore throat but cos nak amzar happy punye pasal gagahkan gak diri attend....tu pun kul 10pm fri br tringat nak call principle amzar tanya mananya north sports centre tu...wahhh ghuponye mmg tpt yg slalu sha usha org main futsal bile lalu area glugor tu cumanya nama tpt je yg tak penah terlintas nak amik tau....hmm malu bertanya sesat jalan...so sterusnya biar gambo je yg bercrita...

8.30am lagi dah smp & menunggu turn

N.S.C Penang adalah di gelugor sebelah perodua...ok noted

theme sport's day tahun ni is 'bothanic' dats y tumbuh cili merah d cap & badge bentuk water, sun & flowers

bermacam-macam gaya waiting

suke tgk muke comei budak2

asal kuar barisan ni

wif his buddies...

CAUTION.....
even mende ni utk halang bebudak distract ke parents but mengganggu betul bile nak snap pic

WELCOME dance by toddlers..cute sgt2

amzar is dancing for 'chicken dance' song....

amzar actually shy2 bile minta die sing or dance so bile amzar dance now mmg tak miss nak amik video....but asal tak leh nak upload kat blog ye

habis je dance ni trus sha & parents len bertapah je kat bawah even berpuluh bangku disediakan...ape guna duduk atas bangku if tak dapat menghayati bebudak ni dgn lebih dekat....

kerenah bebudak....time pic ni baru sedar ghuponye camera ade zoom...hehehe

wa tabik sama teachers...sabo je layan mcm2 peel bebudak ni

an apple a day

 amzar model of the year

mengexplore function zoom

 
ni la akibatnya bile 2-3 bulan skali br tringat ade camera

everything is ok wif NSC cume tahap kepanasan je yg melampau-lampau ditambah dgn hujan yg mencuci haze...sib bek kindy kasi brochure bleh gak guna utk mengipas

amzar ngorat sape tuuu



amzar's game....spot where is he

enjoying

parts of plants....ghuponye kene lekatkan name2 tu

kene lari dlm sarung

time ni sha bz amik video but sayangnye dpt separuuh je....ape prob ntah...pastu nak upload kat blog pun prob gak...

cute je tgk gaya bebudak ni jalan atas bangku tu

kecik2 dah buat gubahan

amzar's second game....recycling balls

masukkan ball dlm bakul one by one

pas pic ni camera dah signal 'no memory'...wuaaa

bile crite kat officemate die suggest asal tak delete je pic yg tak nak....'a'ala...waduh2 short term memory loss tul sha ni....ni semua gara2 panas membahangla.....salahkan keadaan panas 

well sib bek ade camera phone even quality tak canggih

prize for 2nd place for spelling contest yg diadakan di kindy b4 sports day...well ntah cemana bleh plak amzar spell ball as boll...if not mmg dpt 1st place

bile sha tanye asal spell ball mcm tu bleh amzar ckp 'maa, my fren write b.o.l.l dats y i also write b.o.l.l'......'aik ur teacher let u look at ur fren's paper?'....'no, she won't but i forgot how to spell ball dats y i look at his paper'.....amboi2 kecik2 dah pakai toyol ye...kena geget ni

trofi & goodie bag

sememehnya my baby

bis je amzar trima trofi dlm kul 11am trus amik sekotak chrysanthemum tea....ingat nak amik 2 kotak maklumla sport's day ni kan dibayar oleh parents but semuanya dah habis....takpe2....then trus chow.... tak kuasa nak bergurau senda beramah mesra sambil menikmati kuih-muih yg terkena tempias air hujan...
amzar dah koyakkan gift dlm kreta gi...yg tinggal hanya ini sajork..

 beg Ben 10...fav amzar....pandai teacher dia pilih gift utk amzar....mcm tau2 je fav amzar

 now gi mane pun amzar usung beg ni....tumbler, wet tissue, sikat, bedak kecik, handkerchief, pen dan buku tiga 5 selamat disumbat dlm ni...eh mcm ceti plak...

 amzar's trofi

 close up

 full view

programmes@my kipas

paling kelakar bile bab parents game....ade 2 game...1st game wif theirs partners...sebelah kaki kedua pasangan diikat




 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...