April 28, 2014

Yellow belt for aikido

On 27th April kelas aikido amzar ada test utk tukar color belt...amzar's next belt color kuning....mulanya sha ingatkan amzar kena fight mcm karate tu but test ni lain plak..test apa tu jom kita tengok

First budak2 kena tunduk hormat kat sensei tertinggi dorang Dr Leong & Mr Pang

 cara duduk pun kena betul
then dorang kena mula tunjukkan skills yg dorang belajar masa kelas aikido
 
 berguling-gulinglah bebudak ni


After tunjuk segala skills yang dorang belajar sensei dorang akan panggil nama sorang2 utk diberikan belt....thats all :)

betapa mudahnya tukar belt....sha pun mulanya teruja la konon amzar kena fight segala but rupanya just tunjukkan skills yg dorang belajar dlm kelas...

same goes to adult....tunjukkan skills yang betul yg dorang belajar dlm kelas...but adult xde belt...only white....but dorang dpt sijil.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...